logo songteksten.net

Overheid in actie tegen seksisme in Hollywood

WASHINGTON - Films worden verdacht vaak door mannen geregisseerd. Daarom gaat een Amerikaanse overheidscommissie die discriminatie op de werkvloer bestrijdt actie ondernemen. Dat meldt Deadline.

De Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) gaat in gesprek met tientallen vrouwelijke filmregisseurs om te bepalen wat er moet gebeuren om meer vrouwen op de regisseursstoel te krijgen in Hollywood. "Ik wil dat de EEOC legale actie onderneemt om ervoor te zorgen dat studio's, netwerken en productiemaatschappijen zich aan de wet houden", meldt regisseuse Lori Precious, een van de vrouwen die betrokken is bij de actie om de hardnekkige mannencultuur te doorbreken. "Ik hoop dat ze mensen dwingen om volgens de wet zaken te doen omdat Hollywood niet buiten de wet staat."

De commissie vermoedt dat discriminatie de achterliggende oorzaak is van de afwezigheid van vrouwelijke filmregisseurs en wil nu de ervaringen van hen verzamelen. Nog geen 5 procent van de grote Hollywoodfilms wordt door vrouwen geregisseerd. Ook bij televisieseries zijn het de mannen die de scepter zwaaien: slechts 16 procent van de televisieklussen wordt door vrouwen geregisseerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren