logo songteksten.net

Anniek Pheifer in stuk over vluchtelingen

DEN HAAG - Anniek Pheifer en Paul Kooij spelen de hoofdrollen in de nieuwe voorstelling De Gouden Draak van het Nationale Toneel. Het stuk is vanaf half oktober tot eind november door het hele land te zien.

Het stuk van de Duitse schrijver Ronald Schimmelpfennig speelt zich af in de keuken van een Thais-Chinees-Vietnamees restaurant, waar een jongeman crepeert van de pijn. Hij durft niet naar de dokter omdat hij illegaal in het land verblijft. De gasten van het wokrestaurant hebben geen idee wat er zich allemaal in de keuken afspeelt. De Gouden Draak werd in 2008 in Duitsland uitgeroepen tot 'toneelstuk van het jaar'.

In totaal spelen vijf acteurs in de voorstelling achttien personages. Het stuk wordt geregisseerd door Casper Vandeputte, die sinds 2013 als vaste regisseur aan het Nationale Toneel is verbonden.

Pheifer werd eerder dit jaar bekroond met de Mary Dresselhuys Prijs. De actrice (37) speelde grote rollen bij het Nationale Toneel en was te zien in films als Aanmodderfakker en Bellicher en in televisieseries als De Prooi en De ontmaskering van de Vastgoedfraude. Paul Kooij is bij het grote publiek vooral bekend als Buurman Boordevol uit de film Ja zuster nee zuster. Ook speelde hij lange tijd de rol van Otto Frank in de theaterproductie Anne.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren