logo songteksten.net

Expeditie Robinson geeft Marian Mudder stress

AMSTERDAM - Expeditie Robinson bezorgt schrijfster en actrice Marian Mudder behoorlijk wat spanning. "Het was zo’n heftige ervaring. Tijdens het kijken voel ik weer alles wat ik toen voelde. Alle stress komt weer terug", vertelt Marian.

Ze had zich goed voorbereid op het extreme avontuur, onder meer met een personal coach. "Die heeft me er goed bij geholpen, om de stress aan te kunnen die het allemaal met zich meebrengt. Iedereen kan wel bedenken wat het mentaal met je doet. Je wordt uit je comfortabele leven ergens neergezet op een plek, je weet niet waar, je weet niet met wie. Er is weinig eten en je slaapt weinig. Meer stress kan je niet bedenken."

"Zes weken voor vertrek kon ik met mijn voorbereiden beginnen. Ik had het nog wel eerder willen weten, had nog fitter willen zijn, zowel fysiek als mentaal." Kijkers zien hoe Marian (57) zich op het eiland Tayak staande houdt met yoga en meditatie. "Ik mediteer veel, daar heb ik veel aan gehad", zegt de actrice, die momenteel kamp zuid vormt met Tim Douwsma, Sander Janson, Amara Onwuka, Kim Lammers, Klaas van Eerden en Sandra van Nieuwland. Anders dan kamp noord op Mantapayas heeft kamp zuid op Tayak moeite genoeg voedsel te vinden.

Wensen

Thuis tijdens het inpakken van haar koffer dacht Marian nog hardop ‘waar ben ik aan begonnen?’. "Maar op het eiland heeft het geen zin daaraan te denken. Dat is onderdeel van de mentale voorbereiding", vertelt Marian. "Het heeft geen zin om te klagen of te wensen ‘ik wou dat ik nu thuis was’. Want dat kan toch niet. Dat zijn nou precies de dingen waar je niet aan moet denken."

Anders dan sommige andere expeditieleden ging Marian niet van huis met het voornemen te winnen. "Ik ben niet gegaan met de mentaliteit ‘Ik ga met de hoofdprijs naar huis’. Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben niet heel erg competitief. Ik vind het vooral heel interessant wat er allemaal gebeurt."

Showbizz

Ze vertelt ook dat ze de andere expeditieleden totaal niet als BN’ers zag. "De meesten kende ik niet. Ik kijk heel weinig televisie. We hebben ons aan elkaar voorgesteld en hebben het daarna nooit meer over showbizz gehad, alleen over persoonlijke dingen. Je bent daar als mens."

Veel gesprekken op het eiland gingen over het spel. Marian: "Dat is wat het zo stressvol maakt. Dat je niets kunt voorspellen. Wat gaat er gebeuren? Iedereen is aan het speculeren en het loopt altijd anders dan je denkt".

Marian Mudder toert tot en met 31 januari langs de Nederlandse theaters met de theaterversie Fatal Attraction. Die gaat maandag 19 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. RTL5 zendt donderdag om 20.30 uur aflevering zes uit van Expeditie Robinson, waarin nog dertien kandidaten zitten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren