logo songteksten.net

Jeroen Pauw houdt weer beste tv-interview

AMSTERDAM - Presentator Jeroen Pauw heeft de prijs voor het beste tv-interview, de Sonja Barend Award 2015, in de wacht gesleept. Hij kreeg de prijs van de VARAgids voor het gesprek dat hij had met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans over de MH17-ramp. Vorig jaar kreeg Pauw de prijs ook al.

De winnaar is gekozen door een meer dan veertigkoppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten. De gesprekken waren volgens Barend stuk voor stuk 'heel mooi' en van 'een heel hoog niveau'. "En dan zijn er mensen die zeggen dat er niets op televisie is", zei de voormalig presentatrice in De Wereld Draait Door.

Pauw liet tien andere genomineerden achter zich. De eindstrijd ging tussen hem en Matthijs van Nieuwkerk, vertelde Barend. Hij maakte kans op de Sonja Barend Award met het interview met filosoof René Gude. "Ik vind het fijn om genomineerd te zijn, maar alle eer moet naar René Gude gaan. Het onvergetelijke van dit gesprek zit in die man", zei Van Nieuwkerk, die zich volledig kon vinden in de keuze van de jury. "Wat mij betreft gaat hij naar Jeroen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren