logo songteksten.net

Joop Braakhekke: tumor was kwaadaardig

AMSTERDAM - De tumor die Joop Braakhekke op zijn alvleesklier had was kwaadaardig. De topchef moest daarom twee weken geleden onder het mes om het gezwel te laten verwijderen, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Volgens Braakhekke was de diagnose voor hem geen klap, maar heeft hij wel een andere kijk op het leven gekregen. Hij neemt wat meer afstand en zoekt meer de mooie dingen, de details. "Het blijkt dan ook dat je je hele leven alleen maar rent en draaft. Ik denk nu: hoe heb ik mijn leven geleefd als ik naar dit huis kijk, en de zaak." Hij vraagt zich dan ook af hoe hij het allemaal voor elkaar heeft gekregen.

De chef-kok en restauranteigenaar moet eerst even bijkomen van de operatie, daarna krijgt hij chemo, iets dat hij liever niet wil omdat het zo verwoestend is. Hij merkt op dat er ook andere methodes zijn, maar omdat deze in Nederland vallen onder de noemer ’experimenteel’ worden ze hier niet toegepast, aldus Braakhekke, die uiteindelijk maar heeft toegegeven.

Joop blijft het liefste thuis nu hij herstellende is van de ingreep, waar hij zichzelf graag verwent. Zo draait hij graag Tony Bennet en at hij afgelopen woensdag na een bezoek aan het ziekenhuis met genoegen een kroketje en dronk een glaasje witte wijn. "Om mezelf te verwennen, ja. Maar ik kan nog geen marathon doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren