logo songteksten.net

Componist John Williams krijgt onderscheiding

LOS ANGELES - De beroemde componist John Williams krijgt volgend jaar de oeuvreprijs van het American Film Institute. Dat meldt USA Today.

Het AFI reikt ieder jaar de onderscheiding uit aan een maker die een cruciale rol heeft gespeeld in de Amerikaanse filmindustrie. Het is voor het eerst in een halve eeuw dat de Lifetime Achievement Award naar een componist gaat.

De galaceremonie vindt plaats op 9 juni. John Williams is een van de meest veelzijdige en productieve componisten van de twintigste eeuw. Hij was verantwoordelijk voor de soundtracks in vrijwel alle films van Steven Spielberg, zoals Jaws, E.T., Jurassic Park en Schindler's List. Ook verzorgde Williams de muziek voor alle zeven Star Wars-films, Superman, Home Alone en de hele Harry Potter-serie.

''Met zijn werk heeft John de soundtrack bij onze levens geschreven'', prijst het AFI in een verklaring. ''Zijn genialiteit heeft meerdere generaties betoverd en meegevoerd in de magie van films.'' De nu 83-jarige componist won in zijn leven al vele honderden prijzen, waaronder vijf Oscars. Hij werd in totaal 49 maal genomineerd en is daarmee recordhouder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren