logo songteksten.net

Eva Duijvestein speelt hoofdrol in Macbeth

EINDHOVEN - Actrice Eva Duijvestein gaat volgend jaar de hoofdrol spelen in een nieuwe toneelversie van het wereldberoemde stuk Macbeth van William Shakespeare. Dat heeft Het Zuidelijk Toneel zaterdag bekendgemaakt. Andere grote rollen zijn weggelegd voor Ludo Hoogmartens, Jeroen Perceval en Servaas Petrov.

Het stuk gaat half maart 2016 in première en is daarna drie maanden door heel Nederland te zien. Het is de tweede Shakespeare-bewerking die regisseur Lucas De Man maakt voor HZT; eerder bewerkte hij al met veel succes Romeo & Julia. Eva Duijvestein speelt de hoofdrol van Lady Macbeth.

Voor regisseur De Man gaat deze Macbeth ''over de relatie tussen de politiek en de media. Heeft de politiek zelf de touwtjes in handen of zijn het de media die bepalen wat er gebeurt? Politici worden gedwongen handig gebruik te maken van de spilfunctie die media hebben gekregen. Media maken en kraken openbare figuren.''

Peter van Uhm

Het personage Macbeth, gespeeld door Jeroen Perceval, is geïnspireerd op Peter van Uhm, voormalig commandant der Strijdkrachten die zijn zoon verloor in de oorlog waar hij leiding aan gaf. Gekweld door verdriet, woede en onmacht probeert hij zich staande te houden. Maar kan dit nog als iedereen iets van je wil en alles wat je doet en zegt openbaar is?

Duijvestein was eerder te zien in series als Meiden van De Wit, De Co-Assistent en Penoza. Ook speelde de actrice in de meeste films van Eddy Terstall, zoals Simon, Vox Populi en binnenkort Alberta. Zij is binnenkort in de bioscopen te zien in de misdaadkomedie De Grote Zwaen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren