logo songteksten.net

Paul de Munnik werkt aan eerste soloalbum

BRUSSEL - Paul de Munnik werkt aan zijn eerste soloalbum. De nog titelloze plaat moet in maart worden gepresenteerd. Daarna volgt een korte solotournee van de zanger langs een aantal Nederlandse podia. In het najaar gaat De Munnik weer met een band de theaters in.

De zanger maakt de cd samen met gitarist en producer Wouter Planteijdt en een kleine groep musici. Het is het eerste album dat De Munnik maakt sinds het duo Acda & De Munnik, waar hij deel van uitmaakte, begin dit jaar uit elkaar ging. “Deze plaat gaat alle kanten op”, vertelt de zanger. “Ik denk dat het iets donkerder wordt, iets gewaagder dan wat we met Acda & De Munnik deden. Ik kan helemaal zelf bepalen wat ik wil - dat is anders dan wanneer je iets met zijn tweeën doet. Ik merk dat ik die vrijheid best prettig vind.”

De Munnik begon met het schrijven van de nummers nadat hij en Acda hadden besloten na twintig jaar te stoppen met hun duo. “We kregen allebei opeens heel veel ruimte voor nieuwe ideeën”, vertelt de zanger. “Thomas begon meteen aan zijn boek, en ik kreeg weer heel veel nieuwe nummers in mijn hoofd. Het is ontzettend leuk en spannend om eens iets anders te proberen, om nieuwe wegen in te slaan.”

Nederlandstalig

De plaat bestaat uit allemaal Nederlandstalige nummers. “Ik heb laatst wel een Neil Diamond-project gedaan, dat was geweldig”, knikt De Munnik. “Maar als ik zelf iets moet schrijven, denk ik toch in het Nederlands. Dat is mijn taal, daar kan ik mij goed in uitdrukken. Ik zou niet weten hoe ik die gedachten en emoties in het Engels zou moeten verwoorden.”

Begin 2016 komt ook de musical Amandla Mandela! uit, waarvoor De Munnik de muziek componeerde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren