logo songteksten.net

Liesbeth List vertolkt Ramses Shaffy

AMSTERDAM - Liesbeth List gaf zondag een exclusief optreden in Paradiso ter gelegenheid van haar in mei verschenen album Echo met daarop nummers van Ramses Shaffy.

Zelf beschouwt List het album Echo als het derde deel van een drieluik. In 1967 maakte ze de lp Liesbeth List Zingt Theodorakis. Twee jaar later volgde Liesbeth List Zingt Brel. En nu dus Shaffy. Hun levens waren decennialang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed.

"Ik heb alle liedjes van Ramses uit mijn archief gehaald en gekeken wat bij mij past. De echte hits van Ramses wilde ik niet zingen. Die horen zo bij hem; dan lacht men mij uit. Ik zocht vooral naar de iets minder bekende nummers, waarbij ik het gevoel had dat ze over mij konden gaan. Of waarvan ik wist dat Ramses ze voor mij had geschreven'', vertelt de zangeres.

Ik denk over je na, Amsterdam, 5 Uur en Mateloos staan op het album. Daarnaast nam ze enkele duetten die ze ooit met Shaffy zong opnieuw op. Daarvoor verleende Frank Boeijen zondag zijn medewerking aan het concert. Hij zong met liesbeth de nummers Duet en We verschillen niet.

Liesbeth List geeft op 23 oktober nog een soortgelijk Echo-concert in theater Elckerlyc in Antwerpen. Dan vergezellen JacoBond en Lucas Van den Eynde haar op het podium.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren