logo songteksten.net

Speelfilm Tussen 10 en 12 bekroond in Skopje

SKOPJE - De Nederlandse speelfilm Tussen 10 en 12 is op het Cinedays Festival of European Films in de Macedonische stad Skopje uitgeroepen tot beste titel van de competitie. Dat heeft het festival bekendgemaakt.

De jury prees de film, met in de hoofdrollen Ko Zandvliet, Elise van 't Laar, Nasrdin Dchar en Raymond Thiry, als “subtiel en precies. De kijker leeft mee met de personages op hun treurige reis, zonder de emoties op te dringen.”

Tussen 10 en 12 van regisseur Peter Hoogendoorn vertelt over een aantal mensen van wie het leven door de mededeling van een sterfgeval radicaal verandert. Ook Cynthia Abma en Olga Louzgina spelen belangrijke rollen. Het was de enige Nederlandse titel in de selectie van Skopje.

Het was niet het eerste festival waar het drama te zien is. Eerder werd de titel geselecteerd voor competities in Venetië, Thessaloniki, München en Jeruzalem. Tussen 10 en 12 kreeg op het Nederlands Filmfestival twee Gouden Kalf-nominaties, voor beste scenario en beste actrice (Van 't Laar).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren