logo songteksten.net

Claudia de Breij ‘intens blij en dankbaar’

DEN HAAG - Claudia de Breij is ‘intens blij en dankbaar’. “Voor de ring, voor alle lieve felicitaties, voor alles”, liet de cabaretière weten op Instagram. “Wat een leven!” De Breij kreeg woensdagavond de prestigieuze Louis Davidsring uit handen van Herman van Veen.

De Breij schreef woensdag op haar site dat het ontvangen van de Louis Davidsring de grootste eer is die ze zich kan bedenken. “Ik hou van Herman van Veen, ik hou van Wim Kan en ik hou enorm van de historie van ons vak. Deel mogen uitmaken van dit rijtje betekent meer dan ik nu kan zeggen.”

De Louis Davidsring werd in 1948 voor het eerst uitgereikt aan Heintje Davids. De drager van de ring mag zelf bepalen wanneer en wie de ring na hem of haar in ontvangst mag nemen. Davids koos Wim Kan als haar opvolger, hij kreeg de ring in 1954. Kan gaf de kleinkunstprijs in 1976 door aan Van Veen.

Het ontvangen van de Davidsring was een jeugddroom voor De Breij. “Ergens in een verhuisdoos moet nog een boekje liggen met gedichten die ik schreef rond mijn zestiende. Een ervan gaat over mijn toekomstdromen”, schreef de cabaretière. “’Of de ring die mijn held van zijn held kreeg/ krijgen van mijn held’”, citeert De Breij. “Dat die stille, onwaarschijnlijke wens nu uitkomt is ongelofelijk.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren