logo songteksten.net

AVROTROS biedt Arjen Lubach excuses aan

HILVERSUM - AVROTROS is vrijdag door het stof gegaan voor Arjen Lubach. De presentator bedacht jaren geleden het format voor MolTalk en werd nu met een standaardmail uitgenodigd voor de show. Dat vond Lubach niet kunnen.

“Het is natuurlijk ongepast om jou met een standaardmail uit te nodigen voor MolTalk”, reageerde AVROTROS op Lubachs Facebookbericht. “Per slot van rekening heb jij mede aan de wieg gestaan van MolTalk. Excuses daarvoor!”

Lubach was boos omdat de omroep MolTalk op internet en later op televisie bracht, zonder hem te betalen of voor het format te bedanken. De presentator schreef dat hij onder een paar voorwaarden te gast wil zijn in MolTalk. AVROTROS moest 5000 euro overmaken aan Kika en de eindredacteur bij wie Lubach in 2012 aanklopte met zijn idee moest in die uitzending zijn excuses maken.

Win-winsituatie

AVROTROS zegt de 5000 euro over te maken naar Kika. De omroep vindt het ‘een win-winsituatie’ met de donatie de kou uit de lucht te halen en Kika te steunen. AVROTROS wil niet laten weten of Lubach begin volgend jaar daadwerkelijk aanschuift in MolTalk.

Ook Lubach laat niet los of hij aanschuift in het programma waarin alle ontwikkelingen in Wie is de mol? worden besproken. "Prima oplossing en excuses aanvaard”, laat hij weten aan BuzzE.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren