logo songteksten.net

Chrissy Teigen roept op om te doneren

LOS ANGELES - John Legend en zijn vrouw Chrissy Teigen hebben vrijdag een donatie gemaakt aan de Amerikaanse organisatie Planned Parenthood Federation of America (PPFA). Een kliniek van de organisatie werd vrijdag onder vuur genomen door een Amerikaanse man.

"Iedere keer als dit soort shit gebeurt, doneren John en ik aan Planned Parenthood", twitterde Chrissy na de aanval. Vervolgens moedigde ze ook haar volgers aan om geld over te maken naar de organisatie.

De PPFA doet al bijna honderd jaar hun best voor vrijwillig en 'gepland ouderschap' en streeft daarom naar het voorkomen van ongewenste zwangerschappen, ook door middel van abortus. Vanwege dat laatste wordt de grote organisatie door conservatieve en door radicaal-rechtse stromingen afgewezen. Bij de schietpartij kwamen vrijdag drie mensen om het leven en raakten negen mensen gewond.

Niet al Chrissy haar volgers konden zich vinden in haar oproep. Het kwam haar dan ook op aardig wat kritiek te staan. "Ik vind het meer dan prima dat sommige mensen mij nu niet meer willen volgen", reageerde het model op de reacties van volgers die haar uit hun tijdlijn hebben verwijderd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren