logo songteksten.net

Kiss of the Spider Woman terug naar Nederland

AMSTERDAM - De musical Kiss of the Spider Woman wordt in het najaar van 2016 opnieuw in Nederland opgevoerd. De voorstelling, met in de hoofdrollen Alex Klaasen, René van Kooten en Marjolein Teepen, is eind oktober een paar weken opnieuw te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Dat heeft producent Opus One dinsdag bekendgemaakt.

De Nederlandse versie van Kiss of the Spider Woman was deze zomer voor het eerst in Nederland te zien en kreeg overal uitstekende recensies. Het stuk trok een maand lang uitverkochte zalen.

Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek en de film over twee gevangenen die in een Zuid-Amerikaanse dictatuur in één cel belanden: de één vanwege zijn politieke voorkeur, de ander vanwege zijn geaardheid. Om de tijd te doden gaan ze elkaar verhalen vertellen.

Zeven Tony Awards

Kiss of the Spider Woman is gecomponeerd door John Kander en Fred Ebb, het duo dat ook verantwoordelijk was voor hits als Chicago en Cabaret. Het stuk ging in 1990 in première en werd op Broadway bekroond met zeven Tony Awards, waaronder die voor beste musical en beste muziek.

In mei is in Het Zonnehuis de musical Sweeney Todd te zien, ook met René van Kooten in de hoofdrol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren