logo songteksten.net

Mark Zuckerberg vader van dochtertje

LOS ANGELES - Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla hebben een dochter gekregen. Het meisje heet Max. Dat heeft hij dinsdag op Facebook aan zijn ruim 42,5 miljoen volgers laten weten. De Facebook-topman schreef een persoonlijke brief aan de kleine.

Op de geboortedag van Max maakte de Facebook-oprichter en -topman bekend samen met zijn vrouw de komende jaren nagenoeg al zijn aandelen Facebook in een organisatie voor het goede doel te stoppen. Die moet de mensheid vooruithelpen en de gelijkheid in de wereld vergroten.

"Onze maatschappij heeft een verplichting om te investeren om de levens te verbeteren van iedereen die op de wereld komt, niet alleen van degene die er al zijn'', schreven zij. "Maar we zetten nu niet altijd samen alle middelen in voor de grootste kansen en problemen waar jouw generatie mee te maken krijgt.''

Mark Zuckerberg en Priscilla Chan doneren gedurende hun verdere leven 99 procent van hun aandelen Facebook aan hun Chan Zuckerberg Initiative. Die aandelen vertegenwoordigen momenteel een waarde van circa 45 miljard dollar (ruim 42 miljard euro). De komende drie jaar wordt daarbij maximaal voor 1 miljard dollar per jaar in de organisatie gestoken. Zuckerberg houdt op die manier nog jaren een meerderheidsbelang en een beslissende stem in zijn bedrijf.

Mark Zuckerberg en Priscilla Chan trouwden in mei 2012.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren