logo songteksten.net

Eerste Golden Globe 2016 voor Kate Winslet

LOS ANGELES - De Golden Globes zijn zondagavond van start gegaan met een prijs voor Kate Winslet. Zij werd geëerd als Beste actrice in een bijrol, voor haar rol in de film Steve Jobs. Verder waren onder anderen Helen Mirren en Jane Fonda genomineerd.

"Ik ben extreem verrast", zei Kate in haar toespraak. "Wat een gelwedig jaar voor vrouwen in film." Kate speelt de rol van Joanna Hoffman, de mede-oprichter van Apple, in de film over de overleden oprichter van het bedrijf Steve Jobs, die werd gespeeld door Michael Fassbender. Kate prees hem, regisseur Danny Boyle, haar andere collega's en haar 'geweldige echtgenoot Nedd'.

Dit is de vierde Golden Globe voor Kate. In 2009 won ze zowel de prijs voor Beste actrice in een bijrol, voor The Reader, als die voor Beste actrice in een dramafilm, voor Revolutionary Road. In 2012 werd ze geëerd voor haar rol in de miniserie Mildred Pierce.

Ricky Gervais

De prijs voor Beste actrice in een bijrol op televisie ging naar Maura Tierney, voor haar rol in The Affair. Beste actrice in een televisiekomedie of -musical was Rachel Bloom voor haar rol in Crazy Ex-Girlfriend. Zij versloeg onder anderen Jamie Lee Curtis en Julie Louis-Drefus.

Host Ricky Gervais opende de awardshow met grappen over Caitlyn Jenner, Sean Penn en Jennifer Lawrence. De Britse komiek presenteerde de show ook in 2010, 2011 en 2012, maar niet iedereen was blij met zijn harde grappen. De afgelopen jaar stonden Tina Fey en Amy Poehler daarom in zijn plaats, maar dit jaar kreeg Gervais een nieuwe kans.

Veranderd

Bij de opening gaf hij aan te zijn veranderd. "Niet zoveel als Bruce Jenner natuurlijk", zei hij daarop. HIj prees Caitlyn vervolgens voor haar moed, maar verwees daarna in een grap naar het dodelijke ongeluk waarbij zij vorig jaar betrokken was. "Ze heeft niet veel gedaan voor vrouwelijke chauffeurs. Maar je kunt niet alles hebben."

Jennifer Lawrence kreeg er van langs vanwege haar pleidooi voor gelijke lonen voor vrouwen in Hollywood, hoewel ze zelf '25 miljoen' verdient. Verder zei Gervais zich na afloop van de show te zullen verstoppen, zodat 'zelfs Sean Penn' hem niet kan vinden. Penn zou de ontsnapte Mexicaanse drugsbaas El Chapo in de jungle hebben ontmoet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren