logo songteksten.net

Armin van Buuren ‘omarmt’ theaterspektakel

AMSTERDAM - Armin van Buuren maakt zich op voor een nieuwe zegetocht over de planeet. Zijn aankomende wereldtour Armin Only - Embrace wordt nog meer dan eerdere shows een dancespektakel met theaterelementen. Tijdens zijn vorige tournee, Armin Only - Intense, maakte de dj al veelvuldig gebruik van theatertechnieken, en dat beviel hem prima. “De dancewereld kan veel leren van het theater.”

Special effects, visuals, performances, dansers, acrobaten, muzikanten, vocalisten en de dj achter zijn draaitafels. Een ‘live-entertainment dance-concert’ moet het worden. Voor de productie van de nieuwe show nam de 39-jarige Van Buuren net als vorige keer theaterregisseur Jos Thie in de arm. De dj en de theatermaker kwamen met elkaar in contact via vriend en stadgenoot van Van Buuren cabaretier Jochem Myjer, voor wiens voorstellingen de dj vaak muziek maakt. De samenwerking bleek een succes en dus trekken de dj en de regisseur ook dit jaar weer samen op.

“De show blijft natuurlijk in de basis een dj-set met live elementen. Net als op het album Embrace breng ik op het podium mijn muziek samen met andere stijlen.” Die andere stijlen komen van onder anderen rockband Kensington, zanger Mr. Probz, jazztrompettist Eric Vloeimans en singer-songwriter Cimo Fränkel die allemaal meegaan op tournee.

Avondshow

Van Buuren past zijn speeltijden dit keer een beetje aan op zijn publiek en zijn muzikale gasten. Duurden de shows voorheen vaak tot vroeg in de ochtend, tijdens de Embrace-tour staat het gezelschap van 21.00 tot 01.00 uur op het podium. “Ik ben gewend aan nachtshows, dat hoort bij de dancewereld. Maar we hoorden van de fans dat ze graag een avondshow zouden willen. En ook de artiesten die ik meeneem zijn meer gewend in de avond te spelen dan tot 7 uur in de ochtend.”

Armin Only - Embrace beleeft zijn première op 6 en 7 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daarna trekt het gezelschap de wereld over. Welke locaties de tournee aandoet, is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren