logo songteksten.net

James Bond en Adele stuwen winst Sony

TOKIO - Een sterke verkoop van muziek, films en games heeft Sony afgelopen kwartaal aan flink meer winst geholpen dan een jaar eerder. Het Japanse concern profiteerde onder meer van het succes van de jongste Bondfilm Spectre en het nieuwe album van zangeres Adele.

Adele verkocht in Amerika alleen al zes miljoen exemplaren van haar laatste album 25. In Nederland ligt dat aantal rond de kwart miljoen. Adele's hit Hello is op YouTube inmiddels al meer dan een miljard keer bekeken.

Spectre ondertussen is de meest succesvolle Bondfilm ooit in Nederland. Twee weken geleden steeg de opbrengst van dit nieuwe avontuur rond de Britse geheime agent 007 tot boven de 20 miljoen euro, 9 procent meer dan van Skyfall, de vorige Bond. Spectre is inmiddels in Nederland gezien door 2,15 miljoen mensen.

Tegenover het succes van de entertainmentdivisies stond een dalende verkoop van onder meer mobiele telefoons. De totale omzet nam met een half procent toe tot omgerekend 19,6 miljard euro. Sony hield onder de streep 910 miljoen euro over, een derde meer dan in de laatste drie maanden van 2014.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren