logo songteksten.net

Actrice maakt met jurk statement tegen vlag

PASADENA - Actrice Aunjanue Ellis heeft vrijdag op de rode loper van de NAACP Image Awards een statement gemaakt tegen de Confederatievlag. Ze droeg een witte jurk met de tekst 'Take it Down Mississippi'.

Mississippi is de laatste Amerikaanse staat met een vlag die het embleem van de Confederatie bevat. Volgens critici staan het embleem en de Confederatievlag symbool voor haat en slavernij. In de nasleep van de schietpartij in een kerk in Charleston in juni werd de Confederatievlag verwijderd van overheidsgebouwen in diverse zuidelijke staten. Ook grote bedrijven als Walmart deden hem in de ban.

Ellis is opgegroeid in Mississippi, waar de verandering volgens CNN langer op zich laat wachten. De 46-jarige actrice, die onder meer te zien was in de films Ray en The Help en de serie The Book of Negroes, schreef vorig jaar in een column voor Time dat ze niet meer in de staat wilde acteren zolang de Confederatievlag er wappert. Ze wees erop dat de Ku Klux Klan haar vader onder die vlag had aangevallen.

De NAACP Awards worden jaarlijks uitgereikt ter erkenning van prestaties van minderheden op het gebied van film, televisie, muziek en literatuur. Ellis was genomineerd in de categorie Beste actrice in een tv-film, miniserie of drama, voor haar rol in The Book of Negroes. De award ging niet naar haar, maar naar Queen Latifah.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren