logo songteksten.net

Revenant-regisseur Iñárritu wint DGA Award

LOS ANGELES - De Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu heeft de Directors Guild of America-award voor de beste speelfilm gewonnen met The Revenant. Iñárritu sleepte de belangrijke regisseursprijs vorig jaar ook al in de wacht, toen met Birdman.

The Revenant gaat over een beverjager die in de ruige Amerikaanse wildernis wordt aangevallen door een beer, waarna een barre overlevingstocht volgt. De film heeft al diverse prijzen gepakt, waaronder drie Golden Globes en een Screen Actors Guild-award. Ook is The Revenant genomineerd voor maar liefst twaalf Oscars.

Iñárritu nam de prijs geëmotioneerd in ontvangst. "Ik had dit echt nooit verwacht", zei hij volgens Amerikaanse media. Het is de eerste keer dat iemand de DGA-award voor de beste speelfilm twee keer op rij wint. Het gebeurt ook niet vaak dat een filmmaker de prijs twee keer binnenhaalt. Steven Spielberg is de enige regisseur die de award drie keer mee naar huis mocht nemen.

In zijn dankwoord droeg Iñárritu de award op aan zijn vaderland. Backstage uitte de 52-jarige regisseur kritiek op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico wil laten bouwen. "Diversiteit is de kracht van Amerika", aldus Iñárritu.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren