logo songteksten.net

Caroline Tensen leidt KWF-campagne op NPO1

HILVERSUM - Presentatrice Caroline Tensen gaat zich namens de NPO inzetten voor een wekenlange campagne voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie geeft maandag het startsein voor de ‘marathonweken’, waarin Nederlanders wordt gevraagd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Op 20 april volgt een grote liveshow op NPO1.

Tensen roept mensen op hun eigen ‘marathon’ te bedenken waarmee ze geld in gaan zamelen. “Dat kan van alles zijn”, vertelt ze. “Je mag gaan hardlopen, maar ook cupcakes gaan bakken en verkopen, breien of dansmarathons.” De marathon is een metafoor voor het onderzoek naar de ziekte. “Het is een lang traject, maar we hebben een einddoel in zicht. Alles is mogelijk, alles is welkom. We doen het met z’n allen, net als het bestrijden van kanker.

”Per uur krijgen twaalf mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn ruim honderdduizend mensen per jaar. “Vrijwel iedereen kent wel iemand die met kanker te maken krijgt”, legt de presentatrice uit. “Steeds vaker merken we dat mensen in actie willen komen, iets willen doen voor hun dierbare. Daarom hebben we deze actie opgezet.”

In de live uitzending begroet Tensen een aantal mensen dat zijn ‘marathon’ tijdens het gala afsluit. De inschrijving voor de marathonweken gaat maandag van start, via de site van KWF Kankerbestrijding.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren