logo songteksten.net

Noortje Herlaar 'kwetsbaar' in bouquetreeks

HILVERSUM - Noortje Herlaar voelde zich behoorlijk kwetsbaar tijdens de seksscènes die ze met Jeroen Spitzenberger speelde in de allereerste verfilming van een boek uit de bouquetreeks. Aan tafel bij RTL Late Night vertelde Noortje dat ze veel steun had aan de aanwijzingen van regisseur Will Koopman.

''Ik kende Jeroen gelukkig al vrij goed. Het is verschrikkelijk dat soort scènes. Er zijn regisseurs die acteurs bij vrijscènes helemaal vrijlaten. Will Koopman gaf echter duidelijk aan wat ze wilde." Noortje was blij met de precieze aanwijzingen van Koopman, waardoor het grootste deel van de vrijscènes verliep volgens een vooraf bedachte choreografie. ''Je bent als acteur heel kwetsbaar om verleidelijk te moeten zijn, dat gaat vaak fout. Will heeft me precies verteld wat ik moest doen", zei Noortje.

Bouquetreeks De Film: Trots & Verlangen wordt donderdagavond uitgezonden op RTL4. Het verhaal gaat over een vastgoedmagnaat die het hart van een carrièrevrouw en advocate probeert te veroveren.

Koopman had zich niet eerder aan het genre gewaagd. Ze maakte eerder onder meer Gooische Vrouwen en Assepoester: Een Modern Sprookje. ''Ik kende drama en comedy. Bij een bouquetreeks spreekt de man alles wat hij denkt uit, dat maakt het heel anders", aldus Koopman. Ze hoopt nogmaals een liefdesverhaal te mogen verfilmen uit de bouquetreeks, waarin de manspersoon volgens haar standaard een sterke kaaklijn heeft, steenrijk en arrogant is. ''Ik zou het leuk vinden het nogmaals te doen. Dan kan ik het verfijnen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren