logo songteksten.net

Tim Haars in film over vluchtelingencrisis

AMSTERDAM - De acteurs Tim Haars en David Lucieer gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse film Route du Soleil. Dat heeft producent Smarthouse Films woensdag bekendgemaakt.

Haars is vooral bekend van de komedie New Kids en de serie Bureau Raampoort. Lucieer was onder meer te zien in Dokter Deen, Spangas en Sneekweek.

Route du Soleil vertelt over de twee vrienden Ivo en Bram die in de kroeg in een vluchtelingendiscussie belanden. Zij verschillen over dit onderwerp van mening en maken een bizarre afspraak. Ivo, die zegt dat ze welkom zijn in Nederland, neemt een vluchteling in huis en Bram, die het maar gelukszoekers vindt, brengt er eentje terug naar zijn land van herkomst. Het realiseren van deze afspraak loopt echter helemaal uit de hand.

Bruggen bouwen

"Ik wil graag dit verhaal vertellen omdat ik een noodzaak voel te reageren op de toenemende tweedeling die ik zie ontstaan in de wereld", stelt regisseur Karsten de Vreugd. "In deze wereld van tweedeling kunnen we wel wat bruggen gebruiken, en dat is wat ik wil met deze film. Een brug bouwen. Of een poging doen.”

De opnames van Route du Soleil gaan binnenkort van start. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt. De makers hopen de komende weken via crowdfunding een deel van het budget te realiseren en zijn op de site Cinecrowd een inzamelingsactie gestart.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren