logo songteksten.net

Taylor Swift opent Grammy-ceremonie

LOS ANGELES - Taylor Swift opent maandag de awardshow van de Grammy's. De zangeres opent de ceremonie met een nummer van haar genomineerde album 1989. De organisatie kondigde donderdag nog meer optredens aan, zoals van de Amerikaanse rockband Alabama Shakes en van zanger Miguel.

Taylor Swift grossiert dit jaar in nominaties. Ze maakt in zeven categorieën kans een Grammy te winnen, onder meer voor album, song en record van het jaar. Taylor Swift opent de awardshow voor de tweede keer. In 2013 deed ze het met het nummer We Are Never Ever Getting Back Together.

Alabama Shakes heeft vier kansen de prestigieuze muziekprijs te winnen. De band is met het album Sound & Color genomineerd in de categorieën album van het jaar en 'best alternative music album'. Alabama Shakes maakt ook kans in de categorie best rock performance en voor hun nummer Don't Wanna Fight zijn ze genomineerd voor best rock song.

Miguel won in 2013 een Grammy Award voor zijn single Adorn en maakt dit jaar twee kansen met zijn album Wildheart en zijn R&B-song Coffee.

De Grammy's worden maandag 15 februari voor de 58e keer uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren