logo songteksten.net

Bill Cosby's vrouw Camille moet toch getuigen

BOSTON - Camille Cosby moet toch een getuigenverklaring afleggen tegen haar man. Dat bepaalde een rechter donderdag.

De advocaten van Bill Cosby probeerden te voorkomen dat de vrouw van de komiek onder ede gevoelige informatie bloot moest geven over haar veelvuldig voor seksueel misbruik beschuldigde man. Vorige maand slaagden ze erin uitstel te krijgen voor de getuigenverklaring, maar konden er de rechter er uiteindelijk niet van overtuigen dat de privégesprekken tussen Camille en Bill onbesproken dienen te blijven in de rechtszaal.

"Het recht om niet te antwoorden op bepaalde vragen bij het verhoor betekent niet dat een getuige het recht heeft om de getuigenis te weigeren", stelt rechter Mark Mastoianni. "De rechtbank is er niet van overtuigd dat de getuige toestemming moet krijgen haar getuigenverklaring in zijn geheel te vermijden of dat het tijdschema aangepast dient te worden."

De getuigenis moet worden afgelegd in de civiele procedure die zeven van Cosby's vermeende slachtoffers hebben aangespannen. Net als tientallen anderen beschuldigen zij de komiek ervan hen te hebben gedrogeerd en seksueel te hebben misbruikt. Cosby blijft alle beschuldigingen ontkennen en ook zijn vrouw Camille steunt haar man. Het net begint zich echter te sluiten rond de televisiester: zijn advocaten konden onlangs ook niet voorkomen dat een strafzaak van een ander slachtoffer tegen hem wordt doorgezet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren