logo songteksten.net

Noraly Beyer voor film naar Suriname

GRONINGEN - Noraly Beyer gaat voor een film van de stichting Edukans naar Suriname. De oud-journaalpresentatrice vertrekt dinsdag naar Suriname, waar ze het bezoek van Groningse scholieren aan Surinaamse scholen volgt.

Twee scholen uit Groningen gingen een partnerschap aan met drie Surinaamse scholen, om te leren van en met elkaar. Een bezoek aan elkaars school maakt deel uit van het programma. “De ontmoetingen in Groningen hebben me nog nieuwsgieriger gemaakt dan ik al was toen ik in dit project stapte”, zegt Noraly.

“Leerkrachten in Moengo doen hetzelfde als leerkrachten in Groningen”, aldus Beyer, die zelf een opleiding tot onderwijzer volgde. “De verschillen zitten hem in een andere manier van met elkaar omgaan. En dat is spannend om mee te maken.”

Noraly’s reis naar Suriname is niet alleen te volgen in de film van Edukans, ze houdt tijdens haar reis ook een blog bij dat is te volgen via de site van de stichting die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren