logo songteksten.net

Irene schrok van zichzelf als spelleider

AMSTERDAM - Irene Moors schrok toen ze zichzelf terugzag in de eerste aflevering van De vreemde eend. Ze wist dat ze als spelleider consequent moest zijn, maar dat ze zó streng was, dat had Irene niet verwacht. "Ik dacht: doe ik ook zo tegen de kinderen?"

Irene vindt De vreemde eend 'te gek' om te presenteren en had daarom aanvankelijk moeite met haar rol als spelleider. "Ik ben dol op spelletjes en had de neiging mee te gaan doen en mee te raden", vertelt ze BuzzE over het programma waarin teams van bekende Nederlanders op zoek moeten naar de vreemde eend in de bijt. Ze krijgen in verschillende ronden een rijtje mensen voorgeschoteld, één van hen bezit een bepaalde eigenschap of specifiek talent.

Voor aanvang van de opnamen ging Irene te rade bij onder anderen Carlo Boszhard. "Hij zei: jij bent altijd heel leuk met de gasten en zo, maar als het spel begint, moet je bloedserieus zijn." Dat was Irene, maar toen ze zichzelf terugzag, schrok ze. "Maar soms moet ik ook streng zijn, zeker met Gerard Joling en Jeroen van der Boom als het thuisteam."

Champions League

Irene is blij met De vreemde eend en blij met de plek die het heeft gekregen: op de zaterdagavond van SBS6. "De zaterdagavond is dé tv-avond. Het is de Champions League van televisie maken." Tegelijkertijd weet Irene dat de lat voor haar eerste SBS-programma hoog ligt. "De verwachtingen zijn hoog. Er moet ook wel wat gebeuren met de zaterdagavond."

Desondanks wacht Irene zondagochtend niet met knikkende knieën op de kijkcijfers. "Die komen toch wel. Ik ben wel benieuwd, maar zie ze niet als eindoordeel of als cijfer voor het programma. Dit spel heeft zich al bewezen, het is in Engeland en andere landen al een succes."

Scheiding

Zaterdag, als de eerste De vreemde eend op de buis is, zit Irene met haar gezin op de bank. "Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden. En ik hoop dat ik af en toe een berichtje krijg met 'hé leuk'."

Zo'n bericht komt wellicht van Carlo, met wie ze op RTL jarenlang een presentatieduo vormde. "We zijn niet gescheiden. We zijn nog steeds goede vrienden en hebben nog geregeld contact. Carlo en Irene blijft gewoon een duo, dat einde is niet in zicht. We zijn nu alleen even niet samen op tv."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren