logo songteksten.net

Steun voor annuleren show Bruce Springsteen

NEW YORK - Gitarist Steven "Little Stevie" Van Zandt van de E Street Band is het roerend eens met zanger Bruce Springsteen om zondag niet in North-Carolina op te treden uit protest tegen hun 'toilet-wet'. Achter de schermen van de Rock and Roll Hall of Fame-ceremonie verdedigde Steven van Zandt het besluit. Hij hoopt dat meer artiesten het voorbeeld volgen en North-Carolina links laten liggen.

De nieuwe wet schrijft transgenders voor dat ze alleen openbare toiletten mogen gebruiken op basis van hun geboortegeslacht. Wie als man geboren is en later als vrouw door het leven gaat moet toch naar het mannentoilet.

''Het onderwerp is heel belangrijk. Deze afschuwelijke en kwalijke discriminatie begint zich te verspreiden van staat tot staat. Wij zijn van mening dat het beter is om meteen in actie te komen'', legt de gitarist uit aan Rolling Stone.

Springsteen vindt de wet een aanval op de rechten van de LGBT-gemeenschap. Volgens de rockzanger is de wet 'een poging de vooruitgang die is geboekt op het gebied van mensenrechten voor alle inwoners ongedaan te maken', schreef hij vrijdag op zijn website.

Moreel

Van Zandt: ''Helaas moeten we mensen economisch pijn doen zodat ze begrijpen dat hun wetgeving moreel niet juist is." De gitarist hoopt dat meer bands protesteren tegen de wet. Volksvertegenwoordiger Mark Walker noemt het besluit van Springsteen om het optreden te annuleren een treiter-actie. ''Het is teleurstellend dat hij zijn verplichtingen niet nakomt'', zegt het republikeinse congreslid tegen The Hollywood Reporter. ''Er komen binnenkort nog meer concerten, van Def Leppard en Justin Bieber. Ik ben nooit een fan geweest van Bieber, maar misschien moet ik maar gaan. Hij verdient meer respect."

Eurocommissaris Frans Timmermans steunt de actie van rockzanger Bruce Springsteen. "Een kinderachtige uiting van bekrompen onverdraagzaamheid", meldt Timmermans op zijn Facebookpagina. Hij probeert zich voor te stellen hoe een Amerikaanse politieman bij een openbaar toilet aan een vrouwelijke bezoeker om haar geboortebewijs vraagt om er zeker van te zijn dat ze wel als vrouw is geboren. "Nogal vernederend voor die state trooper".

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren