logo songteksten.net

Bezoek Lesbos viel Sunnery en Ryan zwaar

AMSTERDAM - Sunnery James en Ryan Marciano zijn flink geschrokken van de situatie op Lesbos. De dj's bezochten het Griekse eiland in hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid en zagen met eigen ogen het leed van de vele vluchtelingen die daar zitten. Vooraf hadden ze echter niet verwacht dat dat zo veel impact zou hebben.

"De avond ervoor draaiden we op een bruiloft van een Griek, een van de rijkste mensen op aarde. De tegenstelling was bizar", zegt Ryan vrijdag in Metro. Sunnery vult aan: "Ik bedoel dit niet negatief, maar daarna dachten we 'nog even' naar Lesbos te gaan. Maar wát een confrontatie hebben we daar gehad."

Het tripje naar Lesbos heeft hun leven veranderd, stellen de dj's. "Ik denk nu steeds: we mogen niet klagen. Regent het vandaag? Ach, dat duurt maar een dagje", aldus Ryan. "Dat geldt ook voor mij", zegt Sunnery. "Ik ben me veel bewuster van het feit dat we zo gelukkig zijn. Ik ben rustiger geworden. Iedereen is altijd maar druk en wil een steeds grotere auto. Mensen, laten we wat meer genieten met z'n allen."

Sunnery en Ryan vliegen donderdag als Ambassadeurs van de Vrijheid langs de verschillende Bevrijdingsfestivals in het land.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren