logo songteksten.net

Purple Rain op herhaling in singleslijst

AMSTELVEEN - Het overlijden van Prince heeft ervoor gezorgd dat Purple Rain opnieuw binnenkomt in de Single Top 100. Een week na de dood gaat zijn grootste hit (nummer 1 in 1984) op herhaling op nummer 54. Ook Sometimes It Snows in April uit 1986 krijgt een notering, op plaats 63. Die single wist niet eerder de Nederlandse hitlijsten te halen.

De twee Prince-noteringen zijn aanmerkelijk lager dan andere grote overleden artiesten scoorden na hun dood. Zo kwam David Bowie een week na zijn overlijden met elf platen de lijst binnen en beheerste Michael Jackson liefst een derde van de lijst toen hij in 2009 met 33 hits op herhaling ging.

Het lage aantal Prince-liedjes valt te verklaren doordat streams tegenwoordig zwaar meetellen in de Single Top 100 en de nummers van Prince alleen beschikbaar zijn via Tidal.

Drake blijft ondertussen de singleslijst aanvoeren met One Dance. Hij breidt deze week zijn voorsprong uit waardoor Cheat Codes en Fifth Harmony het nakijken hebben.

Single Top 100 week 18

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Drake feat. Wizkid & Kyla - One Dance

  2. (2) Cheat Codes x Kriss Kross Amsterdam - Sex

  3. (3) Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home

  4. (4) Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza

  5. (5) Sia - Cheap Thrills

  6. (6) Alan Walker - Faded

  7. (8) Fais feat. Afrojack - Hey

  8. (7) Jonas Blue feat. Dakota - Fast Car

  9. (11) The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down

  10. (14) Tinie Tempah feat. Zara Larsson - Girls Like

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren