logo songteksten.net

Muziek Prince massaal illegaal gedownload

LOS ANGELES - Na de dood van Prince wordt zijn muziek massaal illegaal gedownload. In de week na zijn overlijden werden de songs When Doves Cry, I Would Die 4 U en Let's Go Crazy meer dan 230.000 keer zonder te betalen binnengehaald. Dat is meer dan tien keer zoveel als in de week voor zijn dood, meldt Variety.

Prince voerde gedurende zijn hele carrière strijd tegen piraterij en het zonder toestemming aanbieden van zijn songs op downloadwebsites. Hij dreigde zelfs met rechtszaken tegen fans die links naar websites met zijn muziek op internet plaatsten.

Lionel Richie sloot zich woensdag aan in de lange rij van collega-muzikanten die op hun wijze aandacht besteden aan de dood van Prince. Tijdens de openingsshow van zijn Las Vegas-concerten bracht de 66-jarige zanger songs van Michael Jackson en Prince. "We verloren hen veel te vroeg. Prince had het grootste talent van de wereld. Ik doe mijn best om zijn genialiteit te benaderen, en ik dacht dat het mijne best goed was," zei Richie tegen het pubiek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren