logo songteksten.net

Kasabian wil soundtrack voetbalfilm maken

LEICESTER - Als het aan de leden van de Britse rockband Kasabian ligt, maken zij de soundtrack voor de film van voetballer Jamie Vardy. Gitarist Serge Pizzorno stelt wel een voorwaarde; hij wil weten wie de hoofdrol in de film krijgt. Dat zegt Serge tegen tabloid The Daily Star.

Jamie Vardy speelt voor Leicester City. Die club kan dit seizoen kampioen van Engeland worden en dat is een grote verrassing. Vardy is spits van het elftal. Hij doet het nu zelfs zo goed, dat hij misschien ook met Engeland mee mag naar het EK voetbal in Frankrijk. Zijn loopbaan is er eentje met vallen en opstaan, vandaar dat filmmakers graag een biopic van Vardy willen maken.

Na een concert van Kasabian ontmoetten Serge en Tom Meighan Vardy. Omdat ze grote fans van Leicester City zijn, bleven ze contact houden. Vardy blijkt ook een grote fan van Kasabian. “Jamie houdt van muziek”, zegt Serge. “Ik zou het geweldig vinden om met hem te praten over de muziek in zijn film.”

Addertje

Er zit wel een addertje onder het gras. Voordat Serge aan de soundtrack gaat werken, wil hij wel weten wie de hoofdrol speelt. Er gaan geruchten dat Louis Tomlinson gevraagd zal worden voor de rol, maar dat ziet Serge niet zitten. “Ik zet liever mijn geld op Jack O’Connell”, laat hij weten. Maar ook bij die keuze voorziet Serge problemen. “Hij is een fan van Derby County. Dus dat wordt moeilijk.”

De film over Vardy moet volgend jaar in de bioscoop te zien zijn. Oud-voetballer Vinnie Jones, die na zijn loopbaan ook wat acteerwerk heeft gedaan, wordt genoemd om de rol als een van de trainers van Vardy op zich te nemen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren