logo songteksten.net

'Prince was dol op zoetigheid'

MINNEAPOLIS - Prince hield niet van uien, feta kaas en champignons. Dat zeggen zijn koks Ray en Juell Roberts tegen de website City Pages. Het duo laat ook weten dat de laatste maaltijd die ze voor de overleden popster bereidden bestond uit geroosterde paprika en een salade.

Prince heeft de maaltijd die Ray hem voorschotelde echter niet genuttigd. “Ik weet niet wat er met hem aan de hand was”, zegt hij in het interview. “Ik moest het eten neerzetten. Hij wilde duidelijk alleen zijn.” Ray vond dat vreemd, vooral omdat Prince in normale doen altijd joviaal en gezellig was. Volgens de huiskok zat Prince al maanden niet lekker in zijn vel.

Ray en zijn vrouw Juell werkten zo’n drie jaar voor Prince. Ze beschouwden hem als een vriend. Het contact met de musicus was altijd goed. “Prince was een fijne en grappige man. Iedereen in Paisley Park was aardig en vrolijk. Ze wilden echt iets goeds neerzetten.”

Prince was vegetariër volgens het koksechtpaar. Hij hield van wraps, minestronesoep en de Indiase keuken. “Maar zoetigheid was duidelijk zijn zwakke punt”, zegt Ray. “Appeltaart, koek, cake en chocolade mousse waren zijn favorieten.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren