logo songteksten.net

Michiel Veenstra gaat minder vlees eten

HILVERSUM - Michiel Veenstra is volgens eigen zeggen een echte vleeseter, maar zal daar binnenkort toch verandering in moeten brengen. De 3FM-dj gaat vanaf 20 mei een 14-daagse uitdaging aan met als doel bewuster vlees te eten.

De challenge volgt op de documentaire Vleesverlangen van Marijn Frank (Keuringsdienst van Waarde), waarin zij onderzoekt of we massaal verslaafd aan vlees zijn. Veenstra voert samen met foodblogger Leonie ter Veld en rapper/acteur Akwasi dagelijk opdrachten uit die zij delen via een vlog op social media.

"Ik zou graag iets minder vlees eten omdat ik weet dat vlees slecht is voor het klimaat en ik wil mijn twee kinderen graag in een betere wereld achterlaten. Ik geloof niet dat vlees heel slecht voor je is. Gezondheid is voor mij helemaal geen reden om mee te doen aan deze Challenge, dood ga je toch. Tijdens de lunch heb ik het meest moeite om geen vlees te eten. Ik houd niet van kaas en niet van zoet eten, dus ik weet nog niet zo goed hoe ik mijn boterham moet beleggen zonder vlees. Vanmiddag heb ik nog geluncht met een hamburger en broodje filet americain…", aldus de dj.

De NTR-documentaire Vleesverlangen wordt op 19 mei uitgezonden op NPO3.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren