logo songteksten.net

Christina Applegate slaapt nauwelijks

LOS ANGELES - Actrice Christina Applegate heeft last van slapeloosheid en slaapt naar eigen zeggen slechts drie uur per nacht. De slaapstoornis is van grote invloed op haar gezondheid, persoonlijkheid en welzijn, vertelt ze aan People.

''Het is iets waar mensen niet over praten'', zegt Applegate (45). ''Miljoenen mensen slapen niet. Het beïnvloedt je spirituele zelf, emotionele zelf en fysieke zelf." De actrice lijdt aan insomnia, een slaapstoornis die ze twintig jaar geleden begon te ontwikkelen en die verminderde toen ze in 2011 moeder werd van Sadie Grace.

''Toen ik jonger was, van twintig tot dertig jaar, was ik eraan gewend om helemaal niet in slaap te vallen. Dan bleef ik de hele nacht op'', zegt de ster van de aankomende bioscoopfilm Bad Moms. ''Maar toen mijn dochter geboren werd kwam ik in een voedingscyclus van drie uur terecht. Nu slaapt zij tien uur per nacht, maar ik word nog steeds om de paar uur wakker. Ik ben op van twee tot zes uur, waarna ik uiteindelijk in slaap val. Dan komt Sadie Grace mijn slaapkamer binnen en is het tijd voor ontbijt."

Rietjes

Christina klampt zich vast aan een aantal regels. Zo zorgt ze ervoor dat de slaapkamer koel blijft en legt ze haar smartphone een uur voordat ze gaat slapen opzij, omdat het blauwe licht in mobieltjes de hersenen activeert. Ook mag er niet geslurpt worden in huis. ''Zorg dat je rietjes in huis hebt. Als mijn man in het holst van de nacht water wil drinken, kan ik wakker worden van het slokkende geluid."

Haar slaapkamer is verboden terrein voor haar huisdieren, vertelt ze. ''Ik hou van onze beestjes, maar ze zijn niet meer welkom in de buurt van mijn bed, ze deden niets anders dan rollen en bewegen. Dat vond ik de moeilijkste beslissing."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren