logo songteksten.net

Bill Cosby verschijnt zelf voor de rechter

NORRISTOWN - Bill Cosby verschijnt dinsdag voor het eerst sinds een stroom klachten over seksueel misbruik wereldkundig werd gemaakt zelf voor de rechter. In een rechtbank in Pennsylvania dient de zaak van Andrea Constand tegen de 78-jarige komiek. De vrouw beschuldigt Cosby ervan haar in 2004 te hebben gedrogeerd en misbruikt. Volgens de The Cosby Show-bedenker was de seks vrijwillig.

Inmiddels verwijten meer dan vijftig vrouwen Cosby misbruik, van aanranding tot verkrachting. Hij ontkent alles, maar heeft tot nu toe elke toelichting geweigerd. Cosby hulde zich maandenlang in stilzwijgen en het is de vraag of de acteur dinsdag zelf enig woord zal uitspreken. De kleine rechtbank in Norristown puilt in elk geval uit met negentig belangstellenden en 110 journalisten.

Niet alle vrouwen die hem beschuldigen, hebben aangifte gedaan tegen Cosby. Maar in Norristown is er sprake van een officieel vooronderzoek. De zaak bleek net niet verjaard. De acteur betaalde omgerekend een borg van 890.000 euro om vrij te kunnen rondlopen. De rechter in Norristown moet nu vaststellen of het tot een strafzaak komt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren