logo songteksten.net

Bart Chabot leeft gezonder na hartproblemen

ROTTERDAM - Bart Chabot leeft een stuk gezonder sinds hij vorig najaar werd geconfronteerd met hartproblemen. "Ik moest een aantal dingen veranderen: minder stress, geen koffie, geen cola, geen energiedrankjes en meer slaap", doet Bart uit de doeken in het AD.

"Ik had boezemfibrillatie, een vorm van hartritmestoornis", legt de dichter en schrijver uit. "Ik ben behandeld met cardioversie, zo'n stroomstoot. Dat heeft in één keer goed uitgepakt: mijn hart is teruggezet in het goede ritme."

Bart, die vijfeneenhalf jaar gelden een hersentumor kreeg, 'werd niet vrolijk' van de laatste maanden van 2015. "Ik kwam bij de cardioloog op de dag nadat Joost Zwagerman, met wie ik goed bevriend was, zich van het leven had beroofd. Ik moet zeggen: dat was een fase in m'n leven die ik niet graag over zou doen."

Cardiogymnastiek

De 61-jarige schrijver ging gezonder leven, maar kwam één wens van zijn neuroloog en cardioloog niet na. "Ik ben niet op cardiogymnastiek gegaan. Waarom niet? Als ik met Ronald Giphart kan optreden, dacht ik, is dat niet nodig. Zie je het voor je: allemaal oudere mannen die hartinfarcten hebben gehad, kom ik binnen zetten."

Bart werkt mee aan de tv-actie Geef om je hersenen van Omroep MAX. Met het avondvullende programma, dat woensdag vanaf 21.25 uur op NPO 1 te zien is, vraagt de omroep aandacht voor hersenonderzoek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren