logo songteksten.net

Lena Dunham wil geen sorry meer zeggen

NEW YORK - Lena Dunham lijdt aan een verontschuldigingsverslaving. Dat schrijft de bedenker en hoofdrolspeler van serie Girls in een essay op LinkedIn, dat ze 'Sorry, not sorry' noemde. Ze probeert nu met dat gedrag te stoppen.

"Ik zeg de hele dag sorry, wat helemaal niet logisch is aangezien ik geen krijgsheer of dronken automobilist ben", aldus de uitgesproken ster. Lena constateert dat zij niet de enige vrouw is met dit 'probleem'. "Ik heb hier geen bewijs voor, maar ik weet bijna zeker dat de meeste vrouwen op een dag vaker 'sorry' zeggen dan 'dank je' en 'graag gedaan' bij elkaar opgeteld."

Lena ging zelf steeds vaker sorry zeggen toen ze met Girls begon en op jonge leeftijd de baas van mensen werd. "Ik had het laatste woord tegenover mannen die twee keer zo oud waren als ik. Ik moest duidelijk maken wat ik wilde aan advocaten, agenten en schrijvers. Als ik me bedacht, als iemand het niet met me eens was, zelfs als iemand mij niet goed had verstaan, riep ik gelijk dat het me speet."

Het was haar vader die Lena ervan overtuigde een week geen sorry te zeggen. "Het viel hem op dat ik me in tien minuten al tien keer had verontschuldigd. Hij daagde me uit dat een week niet te doen." Dat beviel de actrice zo goed dat ze het experiment voortzet. "Als je niet de hele tijd sorry zegt, kun je eindelijk eens zeggen wat je echt wil en nodig hebt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren