logo songteksten.net

Richard Groenendijk doet stem in Disneyfilm

HOOFDDORP - Acteur Bartho Braat en cabaretier Richard Groenendijk verzorgen stemmen van personages in de Nederlandse versie van de nieuwe animatiefilm Finding Dory. Dat heeft distributeur Disney zondag bekendgemaakt.

Braat, vooral bekend als Jef Alberts uit soapserie Goede tijden slechte tijden, spreekt de adelaarsrog Ray in. Groenendijk, die eerder ook een stem verzorgde in bioscoophit Inside Out, is te horen als zeeleeuw. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Annick Boer, Loek Peters en Jeroen Spitzenberger stemmen verzorgen in de Nederlandse versie van het langverwachte vervolg op Finding Nemo.

Finding Nemo uit 2003 geldt als een van de populairste films van animatieproducent Pixar. De film, die wereldwijd een miljard dollar opbracht, vertelde over een clownvisje dat in zee verdwaalt en met de vergeetachtige blauwvis Dory probeert zijn vader terug te vinden. In het vervolg gaat Dory op zoek naar haar familie, maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Finding Dory draait vanaf eind juni in de Nederlandse theaters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren