logo songteksten.net

Snoop Dogg gaat remake Roots boycotten

LOS ANGELES - Snoop Dogg gaat volgende week niet kijken naar de remake van Roots, de miniserie uit 1977 over slavernij gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Haley. "Ik kan geen zwarte films meer zien waarin negers worden mishandeld", zei de rapper in een video die hij maandag deelde op Instagram.

"Ze blijven ons maar de mishandeling laten zien van honderden jaren geleden, maar we worden nog steeds mishandeld", zei Snoop verder. "Wanneer worden er nou eens series gemaakt over het succes van zwarte mensen? Ik ga niet naar die troep kijken."

Roots gaat over de slaaf Kunta Kinte. De originele serie, waarin LeVar Burton de hoofdrol speelde, won negen Emmy Awards. Burton is een van de producenten van de remake, die vanaf maandag in de Verenigde Staten op televisie wordt uitgezonden. Hij heeft een andere mening dan Snoop Dogg. "Het is essentieel dat we onszelf aan het verleden blijven herinneren", zei hij onlangs in een interview met Mother Jones.

In de nieuwe serie speelt de Britse acteur Malachi Kirby de rol van Kunta Kinte. Verder zijn onder anderen Forest Whitaker en rapper T.I. te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren