logo songteksten.net

Nieuwe hoofdrol voor Kalf-winnares Abbey Hoes

AMSTERDAM - Actrice Abbey Hoes gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse film Buut vrij. Dat heeft producent Bos Bros. dinsdag bekendgemaakt.

Buut vrij van regisseur Feike Santbergen vertelt over puber Pien (Hoes) die haar zondag wel beter te besteden heeft dan verstoppertje spelen met haar twee jonge broertjes. Als ze de jongens meeneemt naar een griezelig industrieterrein, worden ze opgeschrikt door een vluchtelingengezin. Pien is vooral gecharmeerd van de puberzoon van het gezin (Mohammed Hassan).

De opnames van Buut vrij zijn dit weekend begonnen. Bos Bros. maakt de film in het kader van de reeks NTR Kort. De film zal in première gaan op het Nederlands Filmfestival en later door de NTR op televisie worden uitgezonden.

Hoes was eerder te zien in films als Koning van Katoren, De ontsnapping en Nena. Voor die laatste rol won ze een Gouden Kalf. Op dit moment draait ze de serie Petticoat. Santbergen maakte eerder de korte film De laatste dag van de zomer met acteurs Lisa Smit en Jelmer Ouwerkerk in de hoofdrollen. Deze film was twee jaar geleden te zien in de Short Film Corner op het festival van Cannes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren