logo songteksten.net

Eindredacteur Sinterklaasjournaal blijft

HILVERSUM - Ajé Boschhuizen, eindredacteur en bedenker van het Sinterklaasjournaal, blijft ook dit jaar aan het programma verbonden. Hoewel hij al enige tijd onder vuur ligt, is van een vertrek geen sprake. "Ik ben dit jaar gewoon de eindredacteur", zegt Boschhuizen dinsdag in het AD.

Boschhuizen zei eerder Zwarte Piet pas af te willen schaffen als de samenleving daar klaar voor is. ''Ik maak binnen de publieke omroep een familieprogramma over een diepgekoesterde traditie. En dat betekent dat ik een grote verantwoordelijkheid heb om binnen de bandbreedte van die traditie te blijven. En dat zal ik doen ook'', zei hij vorig jaar.

Boschhuizen ontving destijds indirect kritiek van presentatrice Dieuwertje Blok, die stelde dat de pieten niet meer zwart moeten zijn. Vorige week stapten cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer, die jarenlang meewerkten aan het Sinterklaasjournaal, op. Maandag kwam daar ook het vertrek van verslaggeefster Dolores Leeuwin bij. De drie vinden dat het programma niet snel genoeg verandert.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren