logo songteksten.net

Henk Hagoort stopt als bestuursvoorzitter NPO

HILVERSUM - Henk Hagoort stapt op als voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hij wordt bestuursvoorzitter van de Hogeschool Windesheim in Zwolle, maakte de NPO dinsdag bekend. Hagoort werkte 24 jaar bij de publieke omroep en neemt per 1 september afscheid.

De bestuursvoorzitter begon acht jaar geleden met zijn huidige baan. Hij keert nu terug naar het hoger onderwijs, waar hij zijn carrière ooit begon. Hagoort was bezig met zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter, die over anderhalf jaar zou aflopen. "Dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen", aldus Bruno Bruins, voorzitter van de raad van toezicht van de NPO.

Hagoort (1965) heeft volgens de NPO 'in een turbulente periode van bezuinigingen en veranderend mediagedrag leiding gegeven aan de publieke omroep en zich met overtuiging ingezet voor een pluriforme publieke omroep van en voor alle Nederlanders'. "Samen met zijn collega-bestuurder Shula Rijxman heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd waaronder de introductie van het merk NPO."

De raad van toezicht heeft Shula Rijxman benoemd als waarnemend voorzitter. Zij is al vier jaar bestuurder bij de NPO. "We zitten niet stil en gaan gewoon door om de NPO te laten doorgroeien als een modern mediabedrijf waarbij het Nederlandse publiek, de programmamakers in Hilversum en onze eigen mensen trots zijn op alle mooie programma’s die de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks brengt", zegt Rijxman.

Hagoort zegt dat hij afscheid neemt van 'een omroep in transitie, iets dat niet af is'. "We hebben stappen gezet om beter aansluiting te vinden bij een wereld die heel snel verandert. Dat proces gaat ook zonder mij door. Gelukkig maar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren