logo songteksten.net

Fajah Lourens rekende al op boeksucces

AMSTERDAM - Fajah Lourens beheerst al weken de bestsellerslijst met haar afslankboek Killerbody. Van het boek zijn al meer dan 110.000 exemplaren verkocht. De voormalige soapie had dat succes echter allang zien aankomen.

"Ik had die aantallen wel verwacht, omdat ik weet wat er leeft onder mijn fans en omdat zij op sociale media actief zijn", legt Fajah uit in het AD. "Daardoor motiveren zij anderen om ook de stap te zetten. Er zijn nog genoeg mensen die willen afvallen en Killerbody werkt: sommigen mailen mij dat ze al acht kilo kwijt zijn. Daarom blijf ik nog wel even op nummer 1 en komt er minstens een negende druk", zegt ze vol vertrouwen.

Volgens de nieuwe afslankgoeroe, die ook bijklust als dj, is haar succes mede te danken aan het feit dat Killerbody geschreven is in 'kinderboekentaal'. "Jip en Janneke. Heel toegankelijk, iedereen begrijpt het. Totaal anders dan veel boeken en onderzoeken die ik op dit gebied tegenkwam", aldus Fajah. "Soms moest ik wel drie keer opnieuw beginnen voordat ik snapte waar het over ging. Ik krijg te horen: heerlijk, ik had het binnen een dag uit. Gemak dient de mens, zeg ik."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren