logo songteksten.net

Jamie Oliver fel tegen Boris Johnson

LONDEN - Jamie Oliver gooit de handdoek in de ring als de ex-burgemeester van Londen, een van de bekendste gezichten van het brexit-kamp, premier wordt. Jamie waarschuwt zijn landgenoten op sociale media voor de gevolgen van het Britse referendum over een vertrek uit de Europese Unie.

''Dit referendum heeft Europa gebroken, ons land in tweeën gesplitst en tweespalt veroorzaakt in families'', mijmert Jamie bij het zien van de Europese vlag en een zonsondergang op Sardinië, waar hij tv-opnames had. ''De scheiding van ons Europese huwelijk zal erg duur zijn en leidt tot Europeanen die verbitterd achterblijven. Maar goed, ik geloof in democratie en Groot-Brittannië heeft zich uitgesproken. Ik zal mijn mouwen opstropen en harder werken dan ooit om dit te laten slagen."

"Maar ik smeek jullie, als Boris Johnson premier wordt, ben ik er klaar mee. Dan ben ik weg. Dan verlies ik mijn vertrouwen in ons allemaal. Dus kom in actie mensen, laten we ophouden zwijgende toeschouwers te zijn. We mogen dit niet laten gebeuren'', schrijft Jamie op Instagram.

"Vertrouwen en het opbouwen van relaties, is de enige munteenheid die echt werkt”, besluit de beroemde tv-kok.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren