logo songteksten.net

Fans Lady Gaga boos na ontmoeting Dalai Lama

PEKING - Chinese fans van Lady Gaga hebben verontwaardigd gereageerd op haar ontmoeting met de Dalai Lama. Ze vrezen dat de zangeres straks de toegang tot het land wordt geweigerd en noemen haar 'dom' en 'onwetend'.

In het verleden werden al eens andere sterren uit China geweerd vanwege een link met de Dalai Lama. Zo skipte Bon Jovi vorig jaar twee concerten in Sjanghai en Peking naar verluidt omdat de band in 2011 steun betuigde aan de spiritueel leider van de Tibetaanse boeddhisten.

Maroon 5 cancelde vorig jaar een optreden in Sjanghai. Dat gebeurde nadat toetsenist Jesse Carmichael de Dalai Lama had gefeliciteerd met zijn verjaardag. Ook Selena Gomez zou niet meer welkom zijn in China. In april schrapte de Amerikaanse haar tour nadat ze op sociale media foto's van haar en de Dalai Lama had gedeeld.

Gevaarlijke separatist

Lady Gaga, een van de populairste westerse zangeressen in China, ontmoette de Dalai Lama afgelopen weekend op een conventie in Indianapolis. Een gesprek tussen de twee was op Facebook te volgen.

De Dalai Lama is al jaren een gevoelig onderwerp in China omdat hij volgens de Chinese regering een gevaarlijke separatist is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren