logo songteksten.net

Lena Dunham noemt video Kanye verontrustend

NEW YORK - Een van de verontrustendste artistieke uitlatingen van deze tijd. Zo noemt Lena Dunham de videoclip Famous van Kanye West.

In een post op Facebook schrijft de Girls-bedenker dat de video haar verdrietig, onveilig en bezorgd maakte om tienermeisjes die ernaar kijken. "Terwijl aanrandingen op het web geslingerd worden en meisjes zelfmoord plegen omdat ze geëtaleerd worden op een manier die ze nooit hadden verwacht [..], moet ik gedumpte, bewusteloze waxlichamen zien van bekende vrouwen, neergedrapeerd alsof ze gedrogeerd en afgedaan zijn?"

Lena benadrukt in het stuk dat ze niets tegen de artiest en zijn schoonfamilie de Kardashians heeft. Ze prijst de manier waarop de familie laat zien hoe vrouwen hun eigen lot bepalen en zegt zelfs "Ik zou een hele zomer kunnen doorbrengen in Kamp Kardashian."

Kanye noemt ze cool, maar Famous kan ze niet aanzien, zo schrijft de actrice en regisseur. "Ik wil het niet zien. Het voelt geïnspireerd door een aspect van onze cultuur die ervoor zorgt dat vrouwen zich niet veilig voelen in hun eigen bed, in hun eigen lichaam."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren