logo songteksten.net

'Paul Simon denkt aan stoppen'

VIENNA - Paul Simon speelt met de gedachte om volgend jaar met pensioen te gaan. De 74-jarige zanger zegt in The New York Times dat showbizz hem niet meer kan boeien.

De singer-songwriter vindt het toeren fysiek steeds zwaarder worden. Tussen de optredens door moet hij veel rusten om de tournee vol te houden. Momenteel reist Simon met zijn band door de Verenigde Staten, om aansluitend een aantal concerten in Europa te geven.

Of er echt een eind komt aan de 61 jaar lange zangcarrière van Simon, is nog de vraag. "Er is moed nodig om het los te laten", zegt de zanger. "Ik ga kijken wat er gebeurt als ik dat doe. Dan zal ik zien wie ik echt ben. Of ben ik alleen de persoon die werd gedefinieerd door wat ik deed? En als dat wegvalt, als je op jezelf bent teruggeworpen, wie ben je dan?"

Symbolisch of niet, Paul Simon's laatste Amerikaanse optreden dit jaar is in Queens in New York, op dezelfde plek waar hij voor het laatst met Art Garfunkel op het podium stond. Daarna steekt hij over naar Europa, waar hij op 31 oktober de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet en in november de tournee afsluit in de Ierse hoofdstad Dublin.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren