logo songteksten.net

Organisatie Oscars maakt werk van diversiteit

LOS ANGELES - De Academy, de organsatie die jaarlijks de Oscars toekent, krijgt een recordaantal van 683 nieuwe leden. Van de nieuwelingen, die door de Academy zelf waren uitgenodigd om lid te worden, is 46 procent vrouw en 41 procent gekleurd, meldt Variety.

Met de uitbreiding lijkt de Academy de roep om meer diversiteit serieus te nemen. Door de uitbreiding gaat het aandeel vrouwen van 25 naar 27 procent en is 11 procent van de leden gekleurd, tegen 8 procent voorheen.

De uitbreiding lijkt een reactie op de kritiek die de Academy over zich heen kreeg na de bekendmaking van de Oscar-nominaties dit jaar. Voor het tweede jaar op rij was geen enkele zwarte acteur of actrice genomineerd voor een beeldje. Volgens critici kwam dit doordat de Academy een wit bolwerk is.

Nieuwe leden zijn onder meer de acteurs John Boyega, Idris Elba en Michael B. Jordan en actrice Brie Larson, winnaar vorig jaar van de Oscar voor beste hoofdrol. Ook de actrices Kate Beckinsale en Emma Watson en Creed-regisseur Ryan Coogler horen nu bij de club.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren