logo songteksten.net

Tim Hofman blij met ‘vurig’ drugsdebat

DEN HAAG - Tim Hofman is blij dat het woensdagavond in de Tweede Kamer weer een keer over drugs ging. De BNN-presentator nam plaats achter het sprekersgestoelte om het burgerinitiatief ‘Eén pil te veel maakt nog geen crimineel’ van Spuiten & Slikken toe te lichten.

“Het was vuriger dan ik had gedacht”, zegt Tim na afloop van het ruim 2,5 uur durende debat tegen BuzzE. “Er zijn vijf moties ingediend, daarover wordt dinsdag gestemd.” Hoewel de kous nog niet helemaal af is, schat Tim in dat het burgerinitiatief het niet haalt. “Rechts en de christenen zijn tegen. Dan moet je het van links hebben, maar de PvdA twijfelt.”

Desondanks heeft Tim zijn doel al grotendeels bereikt. “Een debat over drugs krijg je moeilijk op de politieke agenda, maar nu heeft iedereen het er weer over. Bij het decriminaliseren van drugsgebruik hoort ook het praten erover en nu is het weer een landelijk gespreksonderwerp.”

Ook over Tims kledingkeuze - een zwart t-shirt en spijkerbroek met gaten - werd veel gesproken. “Ik ben geen politicus. Ik praat niet als een politicus en kleed me niet zo. Ook vandaag niet, ik draag geen pakken.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren